Reishi, jedlá houba z Dálného východu, obsahuje velké množství látek mimořádných vlastností a používá se již mnoho tisíc let v tradiční čínské medicíně jako jedno z nejcennějších terapeutik.

Obsahuje všech osm esenciálních aminokyselin a má vysoký obsah železa, selenu a vitaminu B. Její vysoký obsah polysacharidů podporuje stimulující účinek pro imunitu, gano-derma-polysacharidy zase zpomalují růst nádorů. V Japonsku se z toho důvodu používá reishi jako prevence léčení a terapie rakoviny.

Japonské studie informují také o pozitivním vlivu na poruchy spánku a neurastenie (vyznačující se mnoha symptomy bez organické příčiny). Dále pomáhá při snižování hladiny cholesterolu, podporuje krevní oběh a působí proti trombózám, za což vděčí triterpenům, které navíc zpomalují také uvolňování histaminu - látky, která ztěžuje alergiky. Houba reishi působí protizánětlivě a pomáhá při určitých problémech s játry, zlepšuje regeneraci epitelu plic, rozšiřuje úzké průdušky, a snižuje proto riziko onemocnění bronchitidou. Látky obsažené v reishi působí pozitivně dokonce i na činnost srdce, protože zlepšují průtok krve, přičemž se spotřebuje méně kyslíku. Díky všem těmto účinkům může obnovit ztracenou rovnováhu v těle a udržet nás ve formě až do vysokého věku.